» 500 g darált csirkehús » 60 g friss zsemlemorzsa » 10 g finomra vágott koriander » 1 tojás » 7 citromfűszár » 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma » 2 kimagozott, finomra vágott, piros csili » 2 teáskanál vietnámi mentalevél » párolt jázminrizs a tálaláshoz » édes thai csiliszósz a tálaláshoz
Tisztítsuk meg 6 citromfűszárakat. Hosszában vágjuk félbe, a maradékot finomra vágjuk. Az utóbbit összekeverjük a csirkével, a mogyoróhagymával, a csilivel, a korianderrel, a mentával, a tojással és a zsemlemorzsával. 12 egyenlő részre osszuk el. Sodorjunk kis kolbász formákat, majd kissé lapítsuk meg és a közepébe szúrjunk citromfűszárat. tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és lefedve tegyük hűtőszekrénybe. Melegítsük fel az olajat a grillben, és a fasírtokat időnként megforgatva süssük meg. Párol rizzsel és édes csiliszósszal tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom