» 175 g rövig makaróni » 2 ek. olaj » 1 finomra vágott hagyma » 3 szelet apróra vágott, de nem füstölt szalonna » 125 g felszeletelt apró csiperke » 175 g kockára vágott főtt csirkehús » 175 g créme fraiche » só, bors » 4 ek. zsemlemorzsa » 80 g reszelt cheddar » petrezselyem
Forraljunk sós vizet, és főzzük ki benne a makarónit. Forrósítsunk olajat, dinszteljük meg benne a hagymát, tegyük bele a gombát, szalonnát, és pirítsuk meg.
Keverjük hozzá a makarónit, créme fraiche-t, csirkehúst, és ízesítsük.
Kenjünk ki olajjal 4 kagyló alakú tálat. A csirkehúsos masszát osszuk szét, és nyomkodjuk a tálba.
Zsemlemorzsát keverjük össze a sajttal, szórjuk a csirkés tésztára. Előmelegített sütőbe süssük 5 percig. Petrezselyemmel díszítsük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom