Töltött csirke receptHány személyre: 4
» 1 db sütni való 80 dkg-os csirke
» 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg
zsír» 2 zsemle
» 2 egész
tojás» 1 kiskanál reszelt vörös
hagyma» 2 evőkanál olaj a töltelékhez
» zöld
petrezselyem»
majoránna»
só, őrölt
bors
A csirke tisztításakor figyeljünk arra, hogy ne szakítsuk el a bőrét, majd finoman a kezünkkel a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a hústól. Ezután kívül és belül egyaránt enyhén be
sózzuk, majd kevés
majoránnával fűszerezzük. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk
tejbe, kicsavarjuk, majd szétmorzsoljuk. Az olajon elkezdjük pirítani a reszelt
hagymát és beletesszük az elkapart csirkemájat, a szétmorzsolt zsemlét, a
tojást ,
sót,
borsot és az apróra vágott petrezselymet. Ekkor párolt
gombát is tehetünk hozzá, ízléstől függ. Miután az egészet jól összepirítottuk, a kész tölteléket a bőr alá töltjük, próbáljuk egyenletesen egészen a comb tövéig, majd a csirke kitisztított hasüregébe is teszünk, és a nyílást ezután összezárjuk. A töltött csirkét tepsibe helyezzük és forró zsiradékkal leöntjük, majd közepes hőmérsékletű sütőbe rakjuk. Sütés közben kevés vizet is önthetünk alá és a kisült
zsírjával folyamatosan locsolgatjuk a csirkét. Kb. 50-60 percig sütjük és utána 10 percig állni hagyjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>