» 350 g cukor » 350 g Rama margarin » 6 tojás » 450 g liszt » 4 evőkanál tej vagy brandy » 1 teáskanál őrölt fahéj » 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg » 1 teáskanál gyömbérpor » 450 g mazsola » 1 narancs reszelt héja » 1 citrom reszelt héja » 100 g vagdalt kandírozott citrom » 125 g felezett, kandírozott cseresznye » 250 g vagdalt mandula » 50 g vagdalt, kandírozott gyömbér, gyümölcsök ízlés szerint » 4 evőkanál kajszilekvár
Első lépésként keverjük fel habosra a cukrot, Rama margarint és a tojást. Adjuk hozzá a lisztet, tejet vagy brandyt és a fűszereket. Tegyük a tésztába a narancsot, citromhéjat, mazsolát, kandírozott citromot, cseresznyét, mandulát és a gyömbért. A sütőt állítsuk 140 fokra. Szükségünk lesz egy 26 cm átmérőjű és 8 cm magas tortaformára. Helyezzünk bele pergamenpapírt és töltsük bele a tésztát. A tetejére szórjunk gyümölcsöket, diót, mandulát és 3 órán keresztül süssük. Végül ha megsült a torta, kenjük meg a tetejét kajszilekvárral.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom