Thai csirkesatay receptHány személyre: 4-6 személyre
» Nyársak:
» 2 ek. növényi olaj
» 2 ek.
szójaszósz
» 2 ek. tamarinduszpaszta
» 1 szál thai
citromfű, felvágva
» 2 gerezd
fokhagyma, félbevágva
» 1 tk. őrölt római
kömény» 1 tk. őrölt
koriander» 1 ek. friss
lime-lé
» 1 tk. barna
cukor» fél tk. csilipor
» 1 kg
csirkemell, bőr nélkül, kockára vágva
» Mártás:
» 6 ek. darabos földi
mogyoróolaj
» 2 ek. vágott földi
mogyoró» 1
kókusztejkonzerv
» 2 tk. thai piros
currykrém
» 1 ek. thai h
almártás
» 1 tk.
paradicsompüré, és 1 ek. barna
cukor
Keverjük össze a növényi olajat, a
szójaszószt, a tamarinduszpasztát, a
citromfüvet, a
fokhagymát, a római
köményt, a
koriandert, a
lime-levet, a barna cukrot és a csiliport. Dolgozzuk jól össze. Keverjük össze a csirkét a páccal, és hagyjuk egy órát hűlni. Melegítsük elő a grillsütőt.
Mártás:
keverjük össze a
mogyoróvajat, a földi
mogyorót, a
kókusztejet, a
currykrémet, a h
almártást, a
paradicsompürét és a barna cukrot. Kevergetve főzzük simára, és tartsuk melegen.
Tűzzük a húst a nyársakra, és süssük meg.
Forrón tálalajuk a mártással.
Előkészület: 15 perc.
Sütési idő: 3-5 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>