Grillezett pisztráng kínai zöldségekkel receptHány személyre: 2
» 1 szivárványos
pisztráng egészben
» 1 ek. olaj
» 1 csésze
mézes-
szezámmagos pác
» 12 dkg beáztatott, majd leszűrt
rizstészta
» 2 átlósan felszeletelt zöld
hagyma» 1 nagy, vékony csíkokra vágott
sárgarépa» 1 1/2 tk. frissen aprított
gyömbér» 3 ek. finomra aprított
koriander» 1 ek.
ecet
Hal mindkét oldalán ejtsünk 2-2 mély bemetszést. Kenjük meg a páccal a hal belsejét.
Melegítsük forróra a grillsütőt, fújjuk be olajjal. Grillezzük a hal oldalát 1 percig, majd vegyük le. Helyezzünk a grillre egy ív sütőpapírt. Hagyjuk, hogy átmelegedjen.
Kenjük meg a halat a maradék páccal, és tegyük a sütőpapírra. Süssük 8 percig, majd fordítsuk meg. Kenjük be a te
tejét páccal, és ismét fordítsuk meg.
Keverjük össze a tésztát, zöld
hagymát,
sárgarépát és a
gyömbért. Fújjuk be a grillt olajjal. Tegyük rá a zöldségeket és süssük meg. Keverjük össze a félretett 1/2 csésze pácot 1 ek.
ecettel és öntsünk kicsit a zöldségekre, amikor kezdenek puhulni.
Rakjuk a zöldségeket egy tányérra, erre kerüljön a hal, és öntsük le az
ecetes páccal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>