Öntsünk forrásban lévő vizet a kínai metéltre, és főzzük 3 percig. Szűrjük le és vágjuk össze kis darabokra.
sárgarépát hámozzuk meg, majd vágjuk pálcikavékony darabokra.
zellert vágjuk apró darabokra.
uborkát reszeljük le vékony csíkokra.
Vágjuk 1 cm széles csíkokra a
sonkát, és szeleteljük össze kis darabokra.
Olvasszuk ki a garnélarákot. Verjük fel a 2
tojássárgáját és egy egész
tojást.
Serpenyőben forrósítsunk fel olajat, süssük meg az omlettet. Hagyjuk kihűlni, és vágjuk fel csíkokra.
Habverővel dolgozzuk össze a
citromlevet,
szójaszószt,
rizsbor
ecetet, szezámolajat, cukrot és a
mustárt. Keverjük bele a
borsszemeket.
Keverjük össze a metéltet a
sárgarépával,
uborkával és a
zellerrel.
Öntsük az öntetet a
salátára, és dolgozzuk össze. Tegyük a
salátát egy mély tálba, rendezzük el a te
tején a garnélarákot, omlettcsíkokat, és a legte
tejére kerüljön a
sonka.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>