Először a
rizstésztát puhulásig áztatjuk forró
vízben (úgy 5-10 perc), majd leszűrjük, hideg
vízzel leöblítjük és egy tálba helyezzük. A csilit és a
gyömbért kis lángon az
olívaolajban 1-2 percen át pirítjuk, utána hozzáadjuk a
paprikát, aminek megpuhulásáig közepes lángon pirítjuk, azután pedig a
hagymát is beletesszük és az egészet még nagyjából 2 percen át pirítjuk. A megpirított keveréket hozzáadjuk a
rizstésztához, teszünk még bele
koriandert és jól megkeverjük. Utol
só lépésként a
rizsecetet, a zöld
citrom-levet, a zöldséglevest és a
szójaszószt jól összekeverjük és megforgatjuk benne a tésztát, amelyet utána megszórunk
szezámmaggal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>