Vágjuk a dinnyét négybe, és szedjük ki a magját. Mossuk meg a rukkolát, pirítsuk meg a fenyőmagot. Vágjuk fel vékony szeletekre a grana padanót. A
sonkát szeleteljük vékony csíkokra. A
citromot vágjuk gerezdekre.
Öntet:
Egy tálban oldjuk fel a
gorgonzolát a
fehérborban, és keverjünk bele egy késhegynyi
borsot, az
ecetet és vékony sugárban az olajat.
A rukkolát keverjük össze a fenyőmaggal és az öntettel. Tegyük a
salátát négy tányérra, helyezzünk el rajtuk egy-egy sárgadinnyét, néhány
sonkacsíkot, egy gerezd
citromot, és a végén szórjuk meg
parmezán szeletekkel, majd tálaljuk.
Mindössze 20 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>