A
krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd
sós
vízben puhára főzzük. Közben hozzáadjuk a ceruzababot is, hogy együtt főljenek meg. Eközben a
tojásokból enyhén lágy
tojást főzünk, és amint kihűltek, négy-négy részre felvágjuk őket. A felkockázott
szalonnát is megpirítjuk, közben pedig a
salátaleveleket összetépkedjük, a
tonhalat pedig szétnyomkodjuk. A
szalonna helyére öntjük az
olívaolajat, a
fehérborecetet és a
mustárt, majd az egészet felforraljuk. Egy
salátástálban összekeverjük a
krumplit, babot,
tonhalat és a
salátát, majd felöntjük az öntettel. Végül eloszlatjuk a tányérokon, rátesszük a
tojásszeleteket és a
szalonnát, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>