Karikázd fel a
padlizsánt és a
cukkinit kisujjnyi vastagon.
Vágd cikkekre a pritamin
paprikát és a
hagymát, a
fokhagymát tisztítsd meg.
Egy nagyobb serpenyőben forrósíts
olívaolajat. Süsd át benne egymás után előbb a
padlizsánt, azután a
cukkinit, a
paprikát, a
hagymát, a
fokhagymát, az egészet borítsd egy nagyobb szélesebb
salátástálba.
Forgasd meg a visszamaradt olajon a kettéhasított
chilit, a
rozmaringágakat, dobd bele egy pillanatra a koktél
paradicsomokat is és rendezd el a zöldségek te
tején.
Szórd rá a
bazsalikomleveleket és a
kapribogyót, csipetnyi őrölt
borssal hintsd meg. Bor
ecettel csöpögtesd meg és rázogasd össze az egészet.
Hidegen vagy langymelegen kínáld. Kitűnő önmagában is egy
bagettal, de egy fűszeres roston sült pecsenye kö
reteként sem megvetendő...
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>