Előző nap vágjuk nagyobb darabokra a halat, egy hideg vizes edényben áztassuk ki, többször cserélve a vizet.
A
burgonyát főzzük meg héjában, csepegtessük le és hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg. A
tojásokat főzzük meg és pucoljuk meg. A halat tegyük egy edénybe és tegyünk rá bőségesen vizet, majd kezdjük el főzni, amikor forrni kezd kapcsoljuk le a gázt, és fedjük le. Hagyjuk 5 percig még állni a lében. Ezután csepegtessük le a halat, húzzuk le a bőrét, vegyük ki a szálkákat, és szedjük kisebb darabokra.
Öntet:
Az olajat és a sherry
ecetet keverjük össze,
borsozzuk meg. A halat keverjük össze a karikára vágott
burgonyával, és tegyük a tányér közepére. Tegyük rá a negyedekre vágott
tojást, locsoljuk meg az öntettel és díszítsük
petrezselyemmel.
Mindössze 60 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>