A bélszínt szórjuk meg
borssal, locsoljuk meg olajjal és hagyjuk állni egy napon át.
A bor felét főzzük fel a fűszernövényekkel, tegyük bele a nyesedék húst és hagyjuk benne 2 napon át.
Két nap után szűrjük le a nyesedék húst és süssük meg a
vajon, majd dolgozzuk hozzá a felfőzött páclevet, az összetört
borókabogyót, a
szegfűszeget, a zúzott
fokhagymát, a leszemezett szőlőt és a marhalevest. Pároljuk pár percig, amíg sűrű nem lesz és fűszerezzük
sóval. Ezután egy szűrőn passzírozzuk át.
A portóit a maradék borral főzzük fel és dolgozzuk hozzá a mártást, a
borsot, valamint a
vajat.
A bélszín mindkét oldalát pirítsuk meg és tálaljuk a mártással lelocsolva.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>