Hámozzuk meg az
uborkát csíkosra, vágjuk fel kis darabokra, majd hasábokra. A retket mossuk meg, vágjuk le a szárát és a gyökerét, majd szeleteljük vékonyra. A
mentaleveleket szedjük le a száráról, mossuk meg és vágjuk apróra.
Öntet:
A
tojássárgáját keverjük össze a
mustárral, majd sugárban adjuk hozzá az olajat, a
joghurtot, az
ecetet, a
sót, a
borsot és a
mentalevelet.
A rákot csepegtessük le, szedjük szét a húsát. A
sajtot vágjuk apró kockákra. Mossuk meg a
salátát, tegyünk minden tányérra egyet-egyet, helyezzük rá az
uborkát, a retket, a rákhúst és a
sajtkockákat. Szórjuk meg olajbogyóval, és a maradék
mentával, locsoljuk meg az öntettel és tálaljuk.
Mindössze 20 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>