Az
articsókát 30 percig áztassuk hideg
vízben, csepegtessük le, nyissuk ki a filéket, és vegyük ki a szálkákat. A
tojásokat főzzük meg, pucoljuk meg ,majd vágjuk félbe. A fehérjét vágjuk apró kockákra. A
salátát mossuk meg és vágjuk fel nagyobb darabokra.
Öntet:
A
fokhagymával dörzsöljük be a tál oldalát, a maradékot tegyük a tál aljára a
tojássárgákkal, a
mustárral és az
articsókafilékkel, majd egy villával pürésítsük. Sózzuk,
borsozzuk. Öntsük rá a bor
ecetet, egy evőkanálnyi vizet, az
olívaolajat és egy habverővel keverjük krémesre. Adjuk hozzá a
salátaleveleket, óvatosan keverjük meg, szórjuk meg a kockára vágott
tojásfehérjékkel és az apróra vágott
petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.
Mindössze 60 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>