A
szójacsírákat mossuk meg, mártsuk forró,
sós
vízbe egy percre, majd öblítsük le hideg
vízzel, és csöpögtessük le. A grépfrútot hámozzuk meg, a gerezdekről vegyük le a hártyát, és a gerezdeket vágjuk félbe.
Az
uborkát hámozzuk meg, vágjuk hosszában félbe, kaparjuk ki a magokat, és daraboljuk félkör alakúra. A
gombát mossuk meg, szeleteljük fel és
citromozzuk meg.
Öntet:
Keverjük össze a
rizsecetet
sóval,
borssal, a földi
mogyoró- és szezámolajjal. A metélő
hagymát, a petrezselymet és a
koriandert vágjuk apróra. Keverjük össze egy tálban a
szójacsírát, a grépfrútot, az
uborkát, a
gombát a
citromlével. Adjuk hozzá a
zöldfűszereket és az öntetet. Keverjük össze és máris tálalhatjuk.
Mindössze 20 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>