Pirítsuk meg olaj nélkül a tökmagokat egy serpenyőben, majd tegyük félre. Pucoljuk meg és vágjuk szeletekre a
hagymát. 3 evőkanál
olívaolajon dinszteljük meg a
mogyoróhagymát. Adjuk hozzá az
ecetet és a
mézet, majd főzzük 5 percig. Végül keverjük össze a tökmagolajjal.
sózzuk és
borsozzuk, majd lefedve tegyük hideg helyre.
50 perccel a tálalás előtt: melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tököt héjával együtt vágjuk vékony szeletekre, és magozzuk ki. Keverjük össze a maradék
olívaolajjal,
sózzuk és
borsozzuk, majd rendezzük el egy sütőlapon. A tepsit tegyük be a sütőbe, és süssük 45 percig.
Mossuk meg a rukolát és a
salátákat, majd tépkedjük össze. Keverjük össze a forró tököt az öntettel, majd helyezzük a
salátakeveréket, a tökszeleteket és az öntetet a tányérokra. Szórjuk meg tökmagokkal és kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>