A meghámozott
hagymát és
sárgarépát kockákra vágjuk. A turbolyát, a kakukkfüvet és a babérlevelet egy csomóba kötjük. A
tőkehalat egyforma darabokra vágjuk. A
hagymát és
mogyoróhagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a
sárgarépát, az előbb összekötözött csomót és a
lencsét. Ehhez hozzáöntünk 2 liter vizet és kis lángon addig főzzük, amíg a
víz teljesen elpárolog. A
tőkehalat tepsibe vagy hőálló tálba tesszük és ráöntjük a
tejet, majd közepes lángon 10 percig sütjük a sütőben. A megfőtt
lencsét leszűrjük, meglocsoljuk
ecettel, majd ízlés szerint fűszerezzük. A
salátalevelekre rakjuk a
lencsét, a
tonhalat és a
paradicsomot díszítésnek.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>