A homárokat forrásban lévő,
sós
vízbe dobjuk és fedő alatt, közepes lángon 20 percig főzzük. A megtisztított zöldbabot 5 percre forrásban lévő,
sós
vízbe rakjuk, majd lehűtjük. A megtisztított
gombát gyufaszálnyira vágjuk. A kimagozott
paradicsomot kockákra vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk az
articsóka-szívet. A felkockázott kacsamájat és a felszeletelt
gombát egy kis
vajon megpároljuk. Következő lépésként elkészítjük a vinaigrette szószt, amihez összekeverjük a bor
ecetet, a
majonézt és a
tejszínt, majd ízlés szerint fűszerezzük és leturmixoljuk. A
salátát elrendezzük a tányéron, rászórjuk a zöldbabot, a
gombát és az
articsókát, majd rátesszük a homárt és a kacsamájat. Ezután ráöntjük a szószt és megszórjuk a
paradicsom kockákkal és a szarvas
gomba szeletekkel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>