A
saláta elkészítését a páclé elkészítésével kezdjük, amihez 2 ek. őrölt
mustármagot simára keverünk
mézzel, maláta
ecettel, barna
cukorral, a melasszal,
olívaolajjal,
fokhagymával, francia
mustárral és a forró
vízzel. A pácléből vegyünk ki 4 ek-nyit és tegyük félre. A többi páclevet ráöntjük a csirkére, átforgatjuk benne, utána 4 órára hűtőbe tesszük. Amikor letelt az idő a csirkét a pácléből tepsibe tesszük és 210 fokon, úgy 20-25 perc alatt jól átsütjük. A félretett négy evőkanál páclevet felforraljuk egy lábosban, ezután öt percig pároljuk.
Öntetet keverünk az
olívaolajból, a bor
ecetből, a felforralt páclé egy részéből,
sóval és
borssal ízesítjük. Az összekevert
spenótot és
salátát meglocsoljuk az öntettel, utána a
hagymát is hozzáadjuk és újra meglocsoljuk az öntettel. Végül a
csirkemellet csíkokra vágjuk és a
salátára helyezzük, az egészet meglocsoljuk a megmaradt felforralt páclével.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>