» 500 g sertésfilé » 125 g vékonyan szeletelt cukorborsó » 40 g pirított mogyoró » 30 g korianderlevél » 4 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 2 kimagozott, vékony szeletekre vágott, piros » thai csilipaprika » 2 evőkanál cukor » 60 ml frissen facsart citromlé » 60 ml mogyoróolaj » 1 evőkanál ázsiai halszósz » 1 teáskanál ázsiai szezámolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A grillserpenyőt melegítsük fel. A húst sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk meg 10-15 perc alatt. Amikor megsült takarjuk le alufóliával. Keverjük össze a csilit, a citromlevet, a mogyoróolajat, a cukrot, a halszószt és a szezámolajat. A borsót kissé sós forró vízben 1 percig főzzük, majd csepegtessük le. Egy nagy tálban keverjük össze a borsót, a hagymát és a csilis öntetet. A húst vágjuk vékony szeletekre és adjuk a salátához. Óvatosan rázzuk össze a korianderrel és a pirított összetört mogyoróval.
Elkészítési idő 21-26 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom