A héjában főtt
krumplit meghámozzuk, majd felkockázzuk, és egy
salátástálba tesszük. Egy lábosba vizet töltünk,
ecetet,
sót teszünk bele, majd ebben kb. tíz percig főzzük a megtisztított
gombákat. A vörös
hagymát is meghámozzuk, felkockázzuk apróra,
sót szórunk rá. A
tejfölbe öntjük az olajat, a
mustárt, az összepréselt
fokhagymát, a felaprózott petrezselymet, majd
sózzuk,
borsozzuk, és egy kevés cukrot szórunk rá. Az egészet alaposan összekeverjük. A
gombát és a
hagymát a
krumplihoz adjuk, majd a
tejfölös öntetet ráöntjük, és az egészet alaposan átforgatjuk. Hűtőben állni hagyjuk 1-2 órát, és már tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>