Főzzük meg a
burgonyát
sós
vízben, hámozzuk meg, és vágjuk 2 cm vastag szeletekre. Hámozzuk meg a
zellert, és vágjuk fel kis kockákra. Daraboljuk fel a
sárgarépát és a
petrezselyemgyökeret.
Enyhén
sós
vízben főzzük addig a zöldségeket, míg meg nem puhulnak, majd szűrjük le őket.
sós, forrásban lévő
vízben blansírozzuk a bor
sót 3 percig, majd csöpögtessük le. Vágjuk négyszögletes darabokra az
uborkát. Az
almát hámozzuk meg, szedjük ki a magját, és vágjuk kis darabokra.
Főzzük meg a
tojást, majd szeleteljük fel.
Keverjük össze a
majonézt kb. 4 ek.
ecettel,
sóval és
borssal. Adjunk hozzá egy keveset a savanyú
uborka léből. Vegyítsük össze a
saláta hozzávalóit, és néhány órát hagyjuk állni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>