Keverjünk a
lisztből,
tojásból, olajból, 2 evőkanál
vízből, kevés
sóval sima tésztát. Hagyjuk letakarva 1 órát állni.
Tegyük a
parajt 1-2 percre lobogó
vízbe, vegyük ki, öntsük le hideg
vízzel, és csepegtessük le. Kézzel nyomjuk ki, majd vágjuk apróra.
Tisztítsuk meg a
hagymát és a
fokhagymát, vágjuk apróra, és kevés Rama
margarinon pároljuk meg a
parajjal együtt. Vegyük le a tűzről, és keverjük a
parajba a
mandulát. Fűszerezzük
sóval és
borssal.
lisztezett felületen sodorjuk ki vékonyra a tésztát, és vágjuk kb. 5 cm-es kockára. Tegyük a kockák közepébe kevés
parajt, majd csukjuk össze, úgy, hogy háromszöget kapjunk.
Főzzük a tésztát lobogó,
sós
vízben, 10 percig. Ezután szedjük ki, csepegtessük le.
Forrósítsuk fel a maradék Rama
margarint, keverjük bele a cayenne-
borsot, és öntsük kanalanként a tésztára.
Uborkás
joghurtkrémmel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>