Paprikát és a padlizsánt addig sütjük, míg a héja fel a hólyagosodik. Paprika bőrét lehúzzuk, padlizsánt meghámozzuk, majd a fokhagymával megdaráljuk. Fűs
Beáztatott babot sós vízben megfőzzük. Olajban megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük a babbal, megtöltjük vele az ecetes paprikát. Ma
Az áztatott babot 1,5 l vízben az egészben hagyott hagymával, zöldpaprikával, fűszerekkel és a félig főtt oldalassal addig főzzük, míg puha nem lesz. Miután
Halakat sós vízben puhára főzzük, húsukat leszedjük és megdaráljuk. 2 tojást vajjal kikeverünk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, sót, borsot, és a halat.
Húst felkockázzuk, köményes, sós vízzel leforrázzuk, majd hagyjuk kihűlni. Mély lábasba teszünk egy sor húst, metéltre vágott kelkáposztát, karikára vág
Tojásokat és a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darál mandulát, kockára vágott cukrozott citrom- és narancshéjat, lisztet, és a f
Hagymát egészben hagyva, megtisztítva, egy fél órát állni hagyjuk hideg vízben áztatjuk, majd olvasztott vajba tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés c
Megpároljuk olajban a karikára vágott hagymát, cikkekre vágott paprikát, szeletelt paradicsomot és a csíkokra vágott cukkinit. Fűszerezzük. Párolt zöldségek
Ugrás a lap tetejére >>