Savanyú
káposztát és a füstölt oldalast feltesszük főni, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megpároljuk
zsírban a
hagymát, és a rizzsel együtt félpuhára főzzük. Szalonnát és a húst megdaráljuk, összekeverjük a rizzsel,
tojással, majd fűszerezzük. Káposztalevelekbe töltjük, és ha az oldalas a
káposztával fál órát főtt, te
tejére tesszük a levélbe csavart tölteléket, majd 1 órát főzzük. Miután megpuhult tálra rakjuk,
liszttel,
zsírral és
paprikával
rántást készítünk, ráöntjük a savanyú
káposztára, visszarakjuk a tölteléket, és felfőzzük.
A szárma készülhet tüdő- és májtöltelékkel is. 500 g tüdőt
sós
vízben fél órán keresztül főzünk, a májjal együtt megdaráljuk, és ugyanúgy járunk el, mint a húsos töltelékkel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>