A mirigyeket először tegyük hedeg
vízbe egy órára. Ezután pár percig
sós
vízben főzzük, majd tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
Teggyük forrásben lévő
vízbe egy kis időre a
paradicsomokat, hogy könnyen lehúzhassuk a héját, majd kockázzuk fel.
Egy serpenyőben forró olajon kezdjük el sütni a mirigyeket, aztán keverjük hozzá a felszeletelt
hagymát, petrezselymet,
sót,
borsot és egy kis kanálnyi cherryt.
Külön süssük a
sonkát szintén
hagymával és dolgozzunk bele 6 felvert
tojást, egy kis reszelt
sajtot és petrezselymet. Az omlett mindkét oldalátt aranybarnára pirítjuk.
A
paradicsomot is megpirítjuk, amit
sóval,
cukorral és
borssal ízesítünk.
Tegyük tányérra az omlettet, kanalazzuk rá a mirigyet, erre pedig a sült
paradicsomot rétegezzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>