Fogjunk egy serpenyőt, és pároljuk meg benne a megpucolt, apróra vágott vörös
hagymát és az összezúzott
fokhagymát. Szórjuk bele a
lisztet, pirítsuk kicsit, majd adjuk hozzá a húslevest és a
paradicsompürét. Rakjuk bele a petrezselymet, a
sót, a
borsot és némi
szerecsendiót, és jól keverjük el. Alacsony fokozaton, lefedve sűrű mártást főzünk belöle. Közben áztassuk be a veséket, csöpögtessük le, megtisztítva szeljük fel apró darabokra. Tegyük a darabokat egy serpenyőbe, és némi olajon pirítsuk meg, majd vegyük is ki. Öntsünk a serpenyőbe az olajat és a sherryt, forraljuk fel. Tegyük bele a vesedarabokat és a mártást, majd főzzük össze az egészet. Szervírozásnál szórjuk meg egy kicsit
petrezselyemmel, és kínáljuk ízlés szerinti körettel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>