Felkockázott húst, és az összevágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, gombát,, fél liter vizet, majd puhára főzzük. Kivesszük a léből a hú
Összevágott sóskalevelet és turbolyát csonttal és a fűszerekkel 1,5 l vízben 1 órát főzzük. Rátást készítünk, meghintjük egy kis pirospaprikával, és r
Lisztből a tojásokkal és 3 ek. vízzel, kevés sóval kemény tésztát gyúrunk, majd hagyjuk pihentetni. Vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgákkal,
Apróra vágott uborkát cukros vízbe dobjuk, majd felfőzzük. Lisztes, kapros tejföllel behabarjuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható sültekhez és tojásh
Kacsát négyfelé vágjuk, bedörzsöljük sóval és majoránnával. 1 ek. forró zsírban átsütjük, kevés vizet öntünk alá, és megpároljuk. Maradék zsírban
Galambot hosszában kettévágjuk, megsózzuk, majd lisztben, felvert tojásban, morzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.
Káposztalevet egy liter vízzel hígítjuk, majd az apróra vágott káposztát a kockára vágott hússal és a karikára vágott hagymával puhára főzzük benne. Miu
Egybehagyott felsált megsózzuk, forró zsírban átsütjük, és vizet öntve alá, puhára pároljuk. Kész húst kihűtjük, felvágjuk, zsírban megpárolt, sóval,
Ugrás a lap tetejére >>