Daráljuk le finomra a pörkölthúst. Tegyük az egészet egy tálba, és dolgozzuk össze a majorannával, a kipréselt zsemlével, a finomra vágott
gomba 1/3-ával, az apróra vágott
petrezselyemmel, a pisztáciával, a zúzott
fokhagymával, a reszelt
sajttal és a
tojásokkal. A borjúhúst vágjuk fel szeletekre, és húsklopfolóval verjük ki őket egy kicsit. Halmozzunk a szeletek közepére a töltelékből, és göngyöljük fel őket. A töltött húsokat madzaggal kössük meg, nehogy szétessenek sütés közben. Forgassuk meg ezeket
lisztben, és egy serpenyőben kevés
vajon pirítjuk meg. Fűszerezzük
sóval-
borssal, és hozzáadjuk a bort is. Pároljuk puhára a húsokat. Később hozzáadjuk a maradék
gombát, és a megpucolt, felszeletelt
paradicsomot. 30 percen át pároljuk együtt őket. Késznek akkor tekinthető, mikor már jó sűrű mártás lesz belőle. Végül szedjük ki a húsokat egy tálra, vágjuk le a madzagot róluk, locsoljuk meg a mártással. Ízlés szerinti körettel kínálható. 70 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>