A
gombát megtisztítjuk, és nedves ruhával megtöröljük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A
hagymát és a
fokhagymát finomra vágjuk. 4 ek. olajat felhevítünk, és üvegesre pároljuk benne a
hagymát és a
fokhagymát. Megszórjuk
oreganoval. Hozzáadjuk a
gombát és kevergetve 3 percig pároljuk. A
paradicsomot lecsepegtetjük, és a levét felfogjuk. A
paradicsomot felkockázzuk. A
gombát megszórjuk
liszttel, kicsit megpirítjuk, és kevergetve hozzáöntjük a bort. beletesszük a
paradicsom húsát és a levét, majd
sózzuk,
borsozzuk és közepes lángon 10 percig főzzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tésztát kifőzzük
sós
vízben, majd leszűrjük, és hozzákeverünk 1 ek. olajat. Egy edényt 1 ek. olajjal kikenünk, beletesszük a tészta felét, meglocsoljuk a
gombamártás felével, és rászórjuk a reszelt
sajt felét. Majd ugyanígy még egy réteg.
rácsepegtetjük a maradék olajat és 30 perc alatt megsütjük. Amikor elkészült, 5 percig még pihentetjük, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>