A
zellert vágjuk fel,
sós
vízben pároljuk 10 percig, öblítsük át és csöpögtessük le.
Kockázzuk fel a
szalonnát, pirítsuk meg és dolgozzuk össze az összevágott
hagymával, a felcsíkozott répával, a zúzott
fokhagymával és a
zellerrel.
A húst fűszerezzük
sóval és
borssal, egyengessük el rajta a
mustárt és rétegezzük rá a
sonkát. Kanalazzuk rá a
szalonnás-zöldséges keveréket. Ezután tekerjük össze és rögzítsük cérnával. Az olajon süssük meg mindkét oldalát. Az zaftjához adjuk a maradék zöldséges keveréket. Locsoljuk rá a bort, fűszerezzük
sóval és
borssal. Majd rakjuk újra a serpenyőbe a húst, helyezzünk rá fedőt és takarékon egy órán át pároljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>