Ringlós pörkölt receptHány személyre:
» 3 szárított chile guajillo
» 2 chile jalapeno
» 850 g kockára vágott, sovány sertéshús
»
só» 2
hagyma» 4
fokhagymagerezd
» 1/2 tk.
fahéj» 200 g ringló vagy apró
szilva» 2 hámozott
paradicsom» 2 ek.
narancslé
» 1 ek.
citromlé
» 1 ek. tortilla-kukorica
liszt (masa harina)
Magozzuk ki a
chilit. A szárított
chilit áztassuk 2 órára meleg
vízbe. Vagdaljuk apróra a
chiliket. Tegyük a húst egy edénybe, öntsünk rá annyi
sós vizet, hogy ellepje, majd főzzük fedett edényben 20 percig.
Negyedeljük el a
hagymákat, vágjuk félbe a
fokhagymagerezdeket. Turmixoljuk össze a
chilit,
hagymát,
fokhagymát 8-10 evőkanálnyi lével, melybe a
chilit áztattuk. Fűszerezzük
fahéjjal,
sóval. Öntsük le a húst a lével, majd tegyük félre. Tegyük vissza a húst az edénybe, adjuk hozzá a
chilipürét, és a hús levéből 1 liternyit.
Magozzuk ki a ringlót, vágjuk kockára a
paradicsommal együtt. Adjuk hozzá a húshoz, majd főzzük az egészet fedett edényben, 40 percig.
Keverjük ki
narancs- és
citromlével a kukorica
lisztet, öntsük a szószba, majd forraljuk fel még egyszer a pörköltet.
Rizzsel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>