A darálthúst, felaprított
sonkát,
gyömbért,
fokhagymát lepasszírozzuk, megfűszerezzük, belekeverjük a
szójaszószt, sherryt, cukrot, olajat, felvert
tojásfehérjét, 2/3
rizst, és jól összedolgozzuk. Benedvesített kézzel gombócokat formálunk belőle, a maradék
rizsbe forgatjuk, és a
vízzel megtöltött wok fölé helyezett tároló
rácsra tesszük, majd lefedjük az edény te
tejével. Eközben elkészítjük a mártást:
2 ek
mogyoróvajat, 1 ek kókuszsűrítményt, 1 ek
citromlevet, 1 ek halszószt, 1 felaprított csili
paprikát, 1 ek
korianderzöldet, és fél aprított
fokhagymát jól összekeverünk, és a gombócokhoz tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>