A kacsát négybe vágjuk, meg
sózzuk, majd lábosba tesszük, úgy, hogy a bőrös fele alul legyen. A
hagymát felaprítjuk, a kacsára szórjuk, felengedjük a
vízzel elkevert sherryvel, hozzáadjuk a
szójamártást, cukrot,
sót, és
gyömbért. Lefedjük, és lassú túzön 1 órát főzzük.
Utána kiszedjük a húst, a lé te
tejéről leszedjük a
zsírt, visszatesszük a kacsát, a bőrös felével felfelé, és puhára főzzük. Utána mellétesszük a
parajt és a
gombát, majd még 10 percig főzzük.
A
lisztet kikeverjük a
vízzel, és a hús levét besűrítjük vele.
Mandarinszeletekkel és kókuszreszelékkel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>