Görög fasírt (kefta) - Görög receptHány személyre: 40 darabot készíthetünk belőle
» 400 g finomra aprított vörös
hagyma» 1 kg darált marhahús
» 1/2 bögre zsemlemorzsa
» 2
tojás» 1 evőkanál felaprított
mentalevél
» 65 ml
víz»
só, frissen őrölt fekete
bors» 2 bögre étolaj a sütéshez
A kezeddel keverd össze egy edényben a darált húst, a felaprított vörös
hagymát, a
tojásokat, a zsemlemorzsát, a vizet, a
mentalevelet valamint a
sót és a
borsot. Ujjaid között nyomkodd szét a masszát így meggyőződhetsz arról, hogy alaposan elkeverted- e.
Egy húsgombóchoz két evőkanál masszát használj, gyúrd gombóccá őket, egy kis
lisztben forgasd meg, majd a felesleget rázd le. Lapigasd le egy kicsit tenyereddel a golyókat.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és oldalanként kb 3 percig süsd a fasírtokat, míg át nem sülnek és sötétbarna színt nem kapnak.
Hagyd lecsöpögni egy papírtörlőn.
Tálald forrón vagy hidegen
paradicsomos szósszal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>