tojások habbá vert fehérjéhez adjuk a porcukrot, majd a
tojások sárgáját és a grízes
lisztet. Langyos
vajjal kikent,
lisztezett keres sütőlapon 6-8 egyforma vékony lapot sütünk. Egy lapot
vajjal kikent gyúródeszkára helyezzük, és serpenyőben 150 g cukrot sárgára olvasztunk, és a lap te
tejére öntjük, és elsimítjuk. Forró késsel 16 szeletre vágjuk. Többi lapot megtöltjük krémmel, te
tejére rakjuk a karamelles szeleteket, és az oldalát is megkenjük krémmel.
Krémhez a kávéban felfőzzük a cukrot és a széttördelt
csokoládét, melegen beletesszük a
vajat, és kevergetjük, míg el nem olvad. Ha kihűlt, kézi mixerrel habosra keverjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>