Tisztítsuk meg a halat. Alaposan dörzsöljük be
sóval és egy
citrom levével. Fogjunk egy edényt, és tegyük bele a zöldségeket felszeletelve, az olajat, a fűszereket (
só,
bors,
babérlevél) és végül 1,5 liter vizet. Főzzük az edény tart
almát kb 35 percig. Adjuk hozzá az előkészített halat, és főzzük tovább kb 20 percig. Főzés után vegyük ki a halat, és tersuk melegen. A zöldségeket merjük ki, és tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a
tojássárgáját és a maradék
citromlevet. Turmixoljuk simára, majd keverjük el a levesben. Adagoljuk a krémes levesünket tányérokba, a halunkat tegyük egy külön tálra, és locsoljuk meg
majonézzel. 70 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>