Az összevágott
hagymát pároljuk üvegesre az
olívaolajon, majd dolgozzuk hozzá a zúzott
fokhagymát és az apró kockákra vágott húst. Pirítsuk 10 percig. Ezután keverjük hozzá a felkarikázott
paradicsomot, a
paradicsompürét és a felaprított petrezselymet. Fűszerezzük
sóval, valamint
borssal és pároljuk 20 percen keresztül. Sűrítsük az
olívaolajos
lisztes keverékkel.
A
padlizsánt karikázzuk fel és egy kis olajon pirítsuk meg.
olívaolajjal kenjünk ki egy tűzálló edényt és halmozzuk az aljára
padlizsánt, kanalazzunk rá a húsos keverékből és addig folytassuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. A te
tejét
padlizsánnal fedjük be, és hintsük meg a
sajttal. Előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>