Az armagnacot keverjük össze egy kis
vízzel és tegyük bele egy fél napra a
szilvákat. majd csöpögtessük le, a levét pedig tegyük félre.
A
tejet főzzük fel a félbevágott vaníliarúddal, majd 10 perc után vegyük ki és dolgozzuk hozzá a búzadarát és folyamatos kevergetés mellett rotyogtassuk további 10 percig. Végül adjuk hozzá a cukrot és a
fahéjat.
A
tojásfehérjéket verjük keményre, a sárgáját pedig dolgozzuk össze az olvasztott
vajjal és a
mandulával, majd forgassuk össze a habbal. Ezt a keveréket adjuk hozzá a darához és kanalazzuk egy ki
vajazott koszorúformába. Tegyük előmelegített sütőbe,
vízfürdőbe 25 percre.
A
szilva levét keverjük össze 50 gramm
cukorral, forraljuk fel, adjuk hozzá a
szilvákat, majd öntsük a koszorú közepére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>