Egy vörös
hagymát és két répát vágjunk fel és adjuk hozzá a halfejeket, valamint a szálkákat és a bort. Pároljuk el a felét, közben fűszerezzük
sóval és
borssal, ezután pedig szűrjük le egy szitán és jól nyomkodjuk át.
A megtisztított halfiléket göngyöljük fel és a forró levesben hagyjuk 2-3 perig.
A maradék vörös
hagymát, répát és a
mogyoróhagymát vágjuk össze és a
vaj, valamint az
olívaolaj keverékében süssük 10 percen keresztül. Ezután dolgozzuk hozzá a kagylót és fűszerezzük
kakukkfűvel és babérral. Pároljuk néhány percig, majd dolgozzuk hozzá a
paradicsompürét és egy kis levest. Pároljuk 6-7 percig, majd szűrjük le. A levét keverjük össze a
tejszínnel és a
tojássárgájával. Szórjuk meg
sóval, valamint
borssal és melegítsük.
Mindent öntsük össze egy edénybe és melegítsük fel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>