A megtisztított nyulat vágjuk fel, fűszerezzük
sóval, valamint
borssal és a felhevített olajban pirítsuk meg minden oldalát.
Az összevágott
hagymákat futtassuk meg egy kis olajon, majd vegyük le a tűzről és dolgozzuk össze az apró kockára vágott oldalassal, a
sonkával, a kolbászhússal, a
konyakkal, a
tojással és a felaprított babérral. Ízesítsük
sóval,
borssal és
kakukkfűvel. Ezt a masszát kanalazzuk a nyúlba, rögzítsük, majd olajon kezdjük el hevíteni. Engedjük fel a borral, rakjuk bele a fűszercsokrot és helyezzük át egy tűzálló tálba. Előmelegített sütőben letakarva 2 órán át süssük. A sütés vége előtt harminc perccel tegyük hozzá a meghámozott
paradicsomokat. A végén hintsük meg felaprított
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>