Először is pirítsuk meg a kacsa mindkét oldalát aranybarnára.
A sertéshúsokat, a lábszárat, valamint a
szalonnabőrt rakjuk agyagedénybe, engedjünk hozzá bőségesen vizet és forraljuk fel. Másfél órán át pároljuk, közben pedig fölözzük le a habját és a
zsírját. Ezután tegyük bele a
szegfűszeggel átszúrt
hagymákat, a megtisztított répát, a póré
hagymát és a fűszercsokrot. Fűszerezzük a
borssal és a
kakukkfűvel. Vágjuk cikkelyekre a
káposztát, valamint a
karalábét és ezt is adjuk a leveshez. Takarékon rotyogtassuk további másfél órán át. Fél órával a főzés vége előtt a kacsát is tegyük bele, a
burgonyát pedig külön főzzük meg néhány merőkanálnyi levesben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>