A
rizst
sós
vízben pároljuk meg, majd szűrjük le.
Tisztítsuk meg a húst, kockázzuk fel, majd a felhevített
vajon süssük néhány percig. Ezután dolgozzuk hozzá a felkarikázott répát, a megtisztított
hagymát, a zöldfűszert és a vizet. Fűszerezzük
sóval, valamint
borssal és egy órán át pároljuk.
Egy kis
vajon futtassuk meg a
lisztet, majd adjuk hozzá a levest és rotyogtassuk néhány percig. Közben ízesítsük
sóval és
borssal.
A
tojássárgáját alaposan dolgozzuk össze a
tejszínnel és egy
citrom levével, majd keverjük a mártáshoz.
Szedjük ki a bárányt, a répát, valamint a
hagymát, locsoljuk meg a mártással, tálaljuk rizzsel és díszítsük
citromgerezdekkel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>