Pároljuk meg a babot, majd szűrjük le és újra engedjük fel
vízzel. Tegyük bele a
szalonnákat, a répát, a zöldfűszert, a megtisztított
fokhagymagerezdek felét és a vörös
hagymákat, amelyekbe nyomjuk bele a
szegfűszeget. Pároljuk egy órán át, majd szűrjük le.
A megtisztított húst vágjuk kockákra, fűszerezzük
sóval, valamint
borssal és a liba
zsíron süssük negyed óráig. Dolgozzuk hozzá az összevágott
hagymát és a
fokhagyma felét. Adjuk hozzá a levest és a felkarikázott
paradicsomot. Fűszerezzük a
kakukkfűvel,
sóval, valamint
borssal és főzzük egy órán át.
A lábszárat öntsük fel
vízzel és pároljuk meg 2 óra alatt egy
hagymával, zöldfűszerrel és répával.
Egy sütőedénybe halmozzunk a babból, kanalazzuk rá a bárányt a zaftjával és fedjük be babbal. Helyezzük rá a lábszárat és előmelegített sütőben 1 óráig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>