Francia húsosfazék - Franciaország receptHány személyre: 6-8 személyre
» 1 feldarabolt marhafarok
» 800 g összekötözött oldalas
» 3 l
víz» 1 kg oldallapocka
» 4 velős csont
» 800 g vastag lábszár
» 800 g vastaglapocka
» 5 gerezd
fokhagyma» 4 vörös
hagyma» 6
sárgarépa» 5
szegfűszeg» 3 póré
hagyma» 4 karórépa
» 3 szál
zeller» 1 csokor zöldfűszer
» 20 szem feket
bors» 2 ek.
só
A marhafarokhoz és az összekötözött oldalashoz adjuk a vizet. Főzzük fel és pároljuk fél órán keresztül, közben fölözzük le a habot. Ezután tegyük bele a többi húst és a velős csontot is. További fél óráig pároljuk, majd beletesszük a megpucolt
fokhagymát és a
hagymát, amibe nyomjuk bele a
szegfűszeget. Adjuk a leveshez a félbe vágott sárga-, valamint karórépát, a póré
hagymát, a
zellert és a zöldfűszert. Rakjuk egy szövetbatyuba a
borsot és úgy helyezzük a levesbe. Ízesítsük még a
sóval is. Takarékon 1,2 óráig pároljuk, közben fölözzük le a habját. Emeljük ki a zöldségeket, a húst pedig még fél óráig rotyogtassuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>