Először sima
vízben pároljuk fél órán át a babot, majd szűrjük le. Ezután ismét öntsük fel
vízzel és tegyük bele a
szalonnabőrt, a
szalonnát, a zöldfűszer felét, 2
hagymát, 2
szegfűszeget, a répát és 4 gerezd zúzott
fokhagymát. Takarékon 1 órán át pároljuk.
A liba
zsírban süssük meg negyed óra alatt a felkockázott, valamint
sóval és
borssal fűszerezett bárányt. Majd dolgozzunk hozzá 2 összevágott
hagymát és a maradék zúzott
fokhagymát. Ezután locsoljuk rá a levest és adagoljuk a felkockázott
paradicsomot. Ízesítsük
kakukkfűvel,
sóval, valamint
borssal és egy óráig pároljuk.
A csülköt öntsük fel
vízzel és keverjünk hozzá egy összevágott
hagymát és a maradék zöldfűszert. 2 óra alatt pároljuk meg.
Egy sütőedénybe rétegezzünk a babból, rakjunk rá a bárányhúsból a zafttal együtt, majd fedjük be a maradék babbal. Adjuk hozzá a csülköt és a
szalonnabőrt. Előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>