A
hagymát megpucoljuk és félbevágjuk. Néhány szál petrezselymet finomra vágunk, a
paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A
fokhagymát és a
tojásokat megpucoljuk, és hosszában félbevágjuk. A
petrezselyemből néhány szálat félreteszünk, a többi összekötjük a
babérlevéllel. A halat és a kagylókat megmossuk.
2 liter
vízben feltesszük főni a
hagymát, a
paradicsomot, 1 gerezd
fokhagymát, a maradék petrezselymet, a babérlevelet és a cseresznye
paprikát. Közepes lángon főzzük, ha felforrt beletesszük a halat és a kagylókat. Sózzuk, megszórjuk sáfránnyal, és felöntjük
almaborral. 10 perc után leszűrjük, cseréplábosba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt kenyeret, a félbe vágott
tojásokat, és közepes lángon még 15 percig főzzük.
Finomra vágott
petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc.
Nehézségi fok: közepes
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>