A hátszínt megmossuk, majd a felcsíkozott
szalonnát rátűzzük, meg
sózzuk,
borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk. Fogunk egy jénait, olajat csepegtetünk bele, majd belerakjuk a zöldségeket, rá a húst, és sütőbe tesszük. Miután megpirult, áttesszük egy lábosba, vizet és kevés
ecetet öntünk hozzá, és addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor a húst kiszedjük, a lébe pedig beletesszük a cukrot,
lisztet,
tejfölt,
citromlevet,
mustárt, és felforraljuk, majd az egészet összeturmixoljuk.
Közben a knédlit is elkészítjük: a zsemléket felkockázzuk, megpirítjuk, majd
tejet öntünk hozzá, és állni hagyjuk. Ezután
sót és
lisztet szórunk bele, egy konyharuhát be
vajazunk, beletesszük a knédlit, és forró
vízbe mártva kb. 3/4 órát főzzük. Végül felszeleteljük, és a hússal, vadas mártással tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>