Fogjunk egy tálat, verjük fel benne a
tojások sárgáját a
cukorral. Óvatosan keverjük hozzá még a
tojásfehérjehabot és a vizet. Adjuk még hozzá a
liszttel eldolgozott sütőport, majd ebből süssünk 6 lapot. Fogjunk egy lapot, kenjük meg vaníliakrémmel, erre tegyünk egy lapot, amit
csokoládékrémmel, majd egy lapot, amit meggykrémmel kenünk meg. Ezt ugyanebben a sorrendben ismételjük meg, A süteményt tegyük pár órára a hűtőbe, majd szeleteljük fel.
Vaníliakrém: Egy edényben főzzünk sűrű krémet a
cukorból, a vaníliarudakból és 2 dl
vízből. Ehhez keverjük még hozzá a
tojássárgáját és a Rama
margarint. Kevergessük a krémet, míg ki nem hűl.
csokoládékrém: A hozzávalókat egy edényben felfőzzük (utol
sóként a Rama
margarint tegyük bele). Kevergessük a krémet, míg ki nem hűl.
Meggykrém: Egy edényben főzzük fel a meggylevet a
cukorral, egy tálban keverjük el a
tojássárgáját a Rama
margarinnal, majd ezt a kettőt vegyítsük össze. Kevergessük a krémet, míg ki nem hűl.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>